Tesla vangt tot twee miljard voor CO2-regeling met FCA

Tesla zal tot twee miljard euro kunnen vangen van de ‘pool’ die het heeft afgesproken met Fiat Chrysler Automobiles. Door die deal kan FCA aan de strenge emissie-eisen van de Europese Commissie voldoen zonder grote bedragen te investeren in elektrische auto’s of andere schonere technologie.

FCA en PSA blijven voorlopig nog concurrenten

Bij de aankondiging van de overeenkomst werd er vanuit gegaan dat het om enkele honderden miljoenen zou gaan maar Fiat Chrysler Automobiles heeft nu zelf een bedrag van twee miljard euro genoemd. FCA hoopt tegen 2021 wel zelf voldoende EV’s aan te kunnen bieden om de pool met Tesla tegen die tijd overbodig te maken.

Verzekering

Tesla heeft verder aangekondigd dat het bezitters van haar auto’s een eigen verzekering gaat aanbieden. Volgens Tesla kan het lagere prijzen bieden omdat het veel – om niet te zeggen alle – gegevens over de auto zelf, de Autopilot en de rijstijl van de berijder verzameld. Tesla gaat er daarbij vanuit dat er vanwege de Autopilot en soortgelijke voorzieningen minder brokken met haar auto’s gemaakt worden.

“De bestuurder moet dan natuurlijk wel beloven dat hij niet als een gek gaat rijden,’’ zegt CEO Elon Musk voor de zekerheid. Hij kondigde de verzekering een paar weken geleden al aan bij de publicatie van de jaarcijfers maar de plannen zijn nu verder uitgewerkt.

Tesla vangt tot twee miljard voor CO2-regeling met FCA - Automobielmanagement.nl

Tesla vangt tot twee miljard voor CO2-regeling met FCA

Tesla zal tot twee miljard euro kunnen vangen van de ‘pool’ die het heeft afgesproken met Fiat Chrysler Automobiles. Door die deal kan FCA aan de strenge emissie-eisen van de Europese Commissie voldoen zonder grote bedragen te investeren in elektrische auto’s of andere schonere technologie.

FCA en PSA blijven voorlopig nog concurrenten

Bij de aankondiging van de overeenkomst werd er vanuit gegaan dat het om enkele honderden miljoenen zou gaan maar Fiat Chrysler Automobiles heeft nu zelf een bedrag van twee miljard euro genoemd. FCA hoopt tegen 2021 wel zelf voldoende EV’s aan te kunnen bieden om de pool met Tesla tegen die tijd overbodig te maken.

Verzekering

Tesla heeft verder aangekondigd dat het bezitters van haar auto’s een eigen verzekering gaat aanbieden. Volgens Tesla kan het lagere prijzen bieden omdat het veel – om niet te zeggen alle – gegevens over de auto zelf, de Autopilot en de rijstijl van de berijder verzameld. Tesla gaat er daarbij vanuit dat er vanwege de Autopilot en soortgelijke voorzieningen minder brokken met haar auto’s gemaakt worden.

“De bestuurder moet dan natuurlijk wel beloven dat hij niet als een gek gaat rijden,’’ zegt CEO Elon Musk voor de zekerheid. Hij kondigde de verzekering een paar weken geleden al aan bij de publicatie van de jaarcijfers maar de plannen zijn nu verder uitgewerkt.