Honda heeft eerder al gemeld dat het haar Europese fabrieken in Engeland en Turkije gaat sluiten maar dan wel pas in 2022. Het derde autobedrijf van Japan verkocht in het eerste kwartaal in Europa niet meer dan 37.000 auto’s, ruim 16 procent minder dan een jaar eerder. Het marktaandeel van Honda is daarmee gedaald tot net onder de één procent.

Ingrijpen

CEO Takahiro Hachigo gaat ingrijpen nu Honda in het eerste kwartaal van dit jaar (het laatste van haar boekjaar) een verlies heeft geleden van omgerekend 118 miljoen dollar. De omzet ging overigens wel met drie procent omhoog naar 37 miljard dollar. Over het hele boekjaar tot 31 maart 2019 kwam nog wel een winst uit de bus van 5,5 miljard dollar maar dat was 42 procent lager dan een jaar eerder. Honda verwacht ook dat de winst in het op 1 april begonnen boekjaar verder onder druk zal blijven staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding