De berichtgeving daarover werd ‘gekaapt’ door president Donald Trump die een uur voor de officiële aankondiging van GM het autobedrijf in een Tweet prees voor het creëren van nieuwe banen in Ohio. “Great News! Net gesproken met Mary Barra, CEO van General Motors, die me vertelde dat GM haar prachtige Lordstown fabriek verkoopt aan Workhorse, waar ze elektrische vrachtauto’s willen gaan bouwen. GM zal zelf ook 700 miljoen investeren op drie locaties en daar 450 nieuwe banen scheppen. Ik heb mooi samengewerkt met GM om dit voor elkaar te krijgen,’’ aldus de president.

GM zwakte dat nieuws later echter toch wat af met de mededeling dat er inderdaad met Workhorse gesproken wordt maar dat er nog geen sprake is van een koopovereenkomst. Dat bedrijf spreekt ook van ‘een potentiële overeenkomst die een win-win situatie betekent voor alle partijen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding