‘’De eerste tekeningen laten nog niet zien hoe de auto er in werkelijkheid uit gaat zien en wat hij straks eventueel moet kunnen. Wel zal die auto fundamenteel nieuwe technologieën bevatten en enkele inventieve sprongen voorwaarts maken,’’ zegt eigenaar en autofanaat Sir James Dyson (foto) in een brief aan het personeel van zijn nieuwe autobedrijf. Hij onthult verder dat de autotak al een reeks patenten voor die innovaties heeft aangevraagd. De schatrijke ondernemer heeft zelf bijna drie miljard euro beschikbaar gesteld voor het avontuur. Ook is er voor het autobedrijf een grote fabriekshal gehuurd op het vliegveldje Hullavington Airfield waar ook voldoende ruimte is voor een testcircuit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding