Klépierre is in ons land eigenaar van Hoog Catharijne in Utrecht, Villa Arena in Amsterdam, het Alexandrium centrum en de Markthal in Rotterdam en een groot deel van het winkelgebied in Almere-Stad. Komende maand komt er een ‘innovatieve 100 procent digitale’ deelauto-service, eerst in het grote centrum Val ‘Europe bij Parijs en in centra in Bordeaux en Toulouse. De klant heeft daarbij de keus tussen elektrische of benzine-auto’s terwijl van de diensten gebruik gemaakt kan worden via de app Renault MOBILITY.

Daarnaast gaan Klépierre en Groupe Renault bij de winkelcentra ook laadstations bouwen onder het motto Charging Houses. De bedoeling is dan dat die overdag gebruikt kunnen worden door het winkelend publiek en ’s avonds of ’s nachts door omwonenden. Renault zegt daarbij ‘intelligent beheer’ te hebben ontwikkeld waarmee onder meer ook van te voren een laadplek gereserveerd kan worden. Die laadfaciliteit wordt eerst geïnstalleerd in dertien Franse centra maar vanaf volgend jaar ook elders in Europa. Klépierre heeft daarbij als uitgangspunt tegen 2022 in al haar centra laadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar te hebben. Beide bedrijven willen op langere termijn hun samenwerking ook uitbreiden op het gebied van connected cars en autonoom rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding