De bedrijven gaan een strategische samenwerking aan voor de ontwikkeling van EV’s en de daarvoor benodigde technologie. Daarbij gaat het in eerste instantie om één model onder het N-merk van Hyundai en één die wordt aangedreven door waterstofcellen.

Met de alliantie wil de Hyundai Groep de overgang naar schone mobiliteit versnellen en zo een leidende positie veroveren bij de  veranderingen in de auto-industrie. “Rimac is een innovatief bedrijf met buitengewone capaciteiten bij high-performance elektrische auto’s,” zegt Euisun Chung, executive vice chairman van de Hyundai Motor Group. Hij noemt het Kroatische bedrijf daarbij ook ‘de ideale partner voor ons’.

Oprichter Mate Rimac van dat gelijknamige bedrijf is het volledig met hem eens: ‘’Rimac is een nog jong en relatief klein maar snelgroeiende onderneming. We zien in Hyundai Motor een sterke investeerder en technologie partner.’’ Het bedrijf omschrijft zichzelf als fabrikant en leverancier van elektrificatie systemen voor veel wereldwijde autobedrijven en tegelijkertijd bouwer van haar eigen elektrische supercars. Het in Zagreb gevestigde bedrijf biedt momenteel werk aan ruim 500 mensen. In het recente verleden heeft Rimac volgens de website onder meer gewerkt voor en met Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar en Porsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding