“Ik ben niet tevreden met BMW. Veel problemen zijn eigen schuld. BMW heeft de tekenen des tijds te laat herkend,” stelde bijvoorbeeld vice-voorzitter Daniela Bergdolt van de Duitse vereniging van bezitters van aandelen. “BMW heeft veel te lang vertrouwd op de eigen positie van sterkte. Ik verwacht van BMW een strategie die Tesla van de tafel veegt.”

De aandeelhouders van BMW zijn de problemen eigenlijk zat, zo bleek tijdens de bijeenkomst in München. De koers is in een jaar tijd met 25 procent gedaald, het concern hangt een miljardenboete wegens kartelafspraken boven het hoofd, de winst staat zwaar onder druk en daardoor wordt ook flink geknipt in het dividend. “En van BMW krijgen we alleen maar hoera-boodschappen,” aldus Janne Wenning van de organisatie van Duitse regionale banken. Een collega van haar verweet de managers dat ze ‘futloos aan de gang zijn.’ De aandeelhouders roepen daarbij in koor dat BMW, in tegenstelling tot de VW Groep, nog altijd niet voldoende inzet op elektrische auto’s. Krüger herhaalde daarbij echter zijn eerdere stelling ‘dat je niet alles op één kaart moet zetten.’ Een opmerkelijk detail: van verschillende kanten kwam tijdens de AV een oproep om Mini af te stoten en zelfstandig te maken.