Ford heeft eerder meegedeeld dat er ruim 5.000 banen moeten verdwijnen bij haar Duitse fabrieken. Aantallen voor de vestigingen in Engeland zijn echter tot nu toe nog niet genoemd. “In het kader van een allesomvattend Europese business transformatie reorganiseren we ons arbeidsbestand in de Europese regio. Doel is om de structurele kosten drastisch terug te dringen, de bureaucratie te verminderen, leiders en managers meer slagkracht te bieden en werk met minder toegevoegde waarde te elimineren,” heeft een woordvoerder van Ford Europe verklaard. Hij voegt daar opnieuw aan toe dat nog niet is bepaald hoeveel Britse banen daadwerkelijk geschrapt worden.

Ford grijpt in in Europa omdat het hier al jaren verlies lijdt. Bovendien lijkt de Europese automarkt de laatste tijd ook verder te verzwakken. Ford verkocht in het eerste kwartaal in Europa nog maar 258.290 nieuwe personenauto’s, ruim tien procent minder dan een jaar eerder. Het marktaandeel is daarmee gezakt naar 6,4 procent. Overigens blijft Ford wel volop inzetten op bestelwagens waarmee het ook in Europa één van de marktleiders is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding