Daarmee zouden opnieuw duizenden banen in de Britse auto-industrie in gevaar komen. Moederbedrijf PSA moet binnen enkele weken een beslissing nemen over de locatie waar de nieuwe generatie Astra wordt gebouwd: Groot-Brittannië of Duitsland. Die auto rolt momenteel van de band in Ellesmere Port en in het Poolse Gliwice. Aan die laatste fabriek is onlangs een nieuwe bestelwagen toegewezen waarmee de werkgelegenheid daar voorlopig verzekerd is. Ellesmere Port bouwt hoofdzakelijk nog Astra’s maar zag de productie daarvan vorig jaar weer met 16 procent teruglopen naar net 77.000 exemplaren.

PSA staat onder zware druk van de Duitse bonden én de overheid daar om de toch al bedreigde fabriek in Rüsselheim een nieuw model toe te wijzen om de werkgelegenheid daar te redden. Op het hoofdkantoor in Parijs is al eerder gezegd dat er geen besluit zal vallen voordat er meer duidelijkheid is over Brexit maar nu dat nog steeds in nevelen gehuld blijft moeten er toch zo langzamerhand knopen worden doorgehakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding