Volgens justitie, dat voor de invallen liefst 176 agenten en belastingmensen en tien officieren van justitie inzette, heeft een voormalig lid van de Ondernemingsraad buitensporig hoge en daarmee niet gerechtvaardigde vergoedingen ontvangen. Een aantal managers zou daaraan hebben meegewerkt. Ook zou in ruil voor bepaalde gunsten vertrouwelijke informatie zijn doorgespeeld naar een belastingadviseur. Zes werknemers van Porsche, waaronder ook hoger kader, worden in dat kader verdacht van misbruik van het in hen gestelde vertrouwen. Justitie heeft in dit stadium geen verdere toelichting gegeven. Porsche of moederbedrijf Volkswagen Groep hebben nog niet gereageerd op de invallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding