Samsung zou aanvankelijk 20 gigawattuur aan batterijen leveren. Dat komt neer op 200.000 auto’s met vrij forse accu’s van 100 kilowattuur. Persbureau Bloomberg meldt nu op basis van ingewijden dat tijdens onderhandelingen duidelijk werd dat een totale levering van 5 gigawattuur mogelijk het maximaal haalbare is.

Volkswagen zei in een verklaring dat Samsung gewoon de batterijleverancier voor Europa blijft. Samsung wilde niet reageren.

Toegang tot een grote hoeveelheid accucapaciteit is van groot belang voor autobouwers. Volkswagen probeert de dieselcrisis achter zich te laten en zet nu zwaar in op elektrisch rijden. De ontwikkeling van grote hoeveelheden veilige accu’s is nog een belangrijk knelpunt voor de ambities van autofabrikanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding