De aan Uber toegerekende omzet kwam met 3,1 miljard dollar wel 20 procent hoger uit maar die groei was toch al weer lager dan de 25 procent over de voorafgaande drie maanden. In totaal werd er in het eerste kwartaal wereldwijd voor 14,7 miljard dollar aan ritten geboekt door 93 miljoen app-gebruikers.

UberEats

De groei van de omzet is echter niet zo zeer te danken aan de autodiensten maar komt voor een groot deel voor rekening van UberEats dat 89 procent meer verkopen kon registreren. Die bezorgdiensten zijn echter niet erg lucratief want Uber moet niet alleen de koeriers maar ook de restaurants een deel van de opbrengst afdragen.

Totaalaanbieder

Om de financiële plaatjes te verbeteren en beleggers wat gunstiger te stemmen, probeert Uber zich steeds meer te profileren als totaalaanbieder van mobiliteitsdiensten. In dat kader houdt het Amerikaanse bedrijf zich actief bezig met zelfrijdende auto’s maar ook met elektrische autopeds, fietsen en zelfs bestel- en vrachtdiensten. Maar juist op die gebieden komt Uber de ‘traditionele’ autofabrikanten steeds meer als concurrent tegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding