Dat zegt CEO Hiroto Saikawa van Nissan in een korte maar duidelijke verklaring over de fusieplannen die FCA heeft ontvouwd voor Renault. Saikawa zegt eerst dat hij ‘op de hoogte is van het fusievoorstel dat deze week door de Raad van Bestuur van Renault besproken zal worden’. “Ik ben van mening dat de potentiële toevoeging van FCA als nieuw lid van de alliantie het speelveld voor samenwerking kan vergroten en nieuwe mogelijkheden voor verdere synergieën kan creëren.’’

Maar dat FCA een volledige fusie wil en dat partner Renault daar ook serieus naar kijkt, is niet goed gevallen bij de Nissan-baas: “Vanuit het oogpunt van het beschermen van de belangen van Nissan zullen we de bestaande contractuele relaties analyseren en beoordelen en kijken hoe we onze business in de toekomst moeten voeren.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding