Het in zwaar weer verkerende Jaguar Land Rover, dat vorig jaar een miljardenverlies leed, is eerder in de geruchtenwereld onder meer gekoppeld aan PSA maar blijkt nu daadwerkelijk een partner te hebben gevonden in BMW voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektromotoren.

Klaus Fröhlig, directeur onderzoek en ontwikkeling bij BMW: “De autoindustrie maakt een diepe transformatie door. Wij zien samenwerking als sleutel voor succes, ook waar het gaat om elektrificatie. In Jaguar Land Rover hebben we een partner gevonden die dezelfde eisen stelt aan de toekomstige generatie elektrische voertuigen als wij zelf. Samen hebben we de mogelijkheid om de ontwikkelingstijd terug te dringen en de modernste auto’s sneller op de markt te zetten.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding