FCA geeft de schuld voor het mislukken van het plan aan de politiek in Frankrijk: “Het is duidelijk geworden dat de politieke omstandigheden in Frankrijk op dit moment niet bestaan om met succes tot zo’n combinatie te komen.’’ FCA reageert daarmee op de mededeling van Renault dat er tijdens een bestuursvergadering van woensdagavond opnieuw geen besluit is gevallen omdat de vertegenwoordiger van de Franse staat om verder uitstel had gevraagd.

Fiat Chrysler zelf blijft volledig overtuigd van de logica en de grote voordelen van het voorstel ‘dat ook brede waardering heeft ontvangen sinds het is gelanceerd’. FCA dankt de bestuurders van Groupe Renault maar ook de alliantiepartners voor de aandacht en tijd die ze aan de plannen hebben besteed en voor hun constructieve bijdragen aan de discussie. FCA gaat nu voorlopig door met haar strategie als onafhankelijke autofabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding