BMW denkt niet dat het veel last zal hebben van de heffing op uit Mexico afkomstige auto’s waarmee president Donald Trump heeft gedreigd. “Van hieruit gaan we BMW 3 Serie sedan’s leveren over de hele wereld, ook naar landen die nu al met heffingen werken,’’ aldus productiebaas Oliver Zipse bij de officiële opening. “Mexico heeft een strategische locatie tussen Noord- en Zuid-Amerika, de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan.’’ Zipse gaf echter wel toe dat ‘de consument uiteindelijk het gelag betaald voor invoertarieven’.

Vorige jaar verscheepten de in Mexico gevestigde autofabrikanten 3,5 miljoen personenauto’s en pick-up trucks naar andere landen waarvan driekwart naar de VS ging. BMW heeft overigens eerder laten weten dat het ook weer 600 miljoen dollar investeert in Spartanburg, South Carolina, de grootste autofabriek van het Duitse merk in de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding