Auto Trader had eind maart 461.000 auto’s op de site terwijl het aantal cross-platform bezoeken met 49,1 miljoen nagenoeg stabiel bleef vergeleken met de voorafgaande twaalf maanden.

Onder druk

Het Britse autoplatform verwacht echter wel dat de resultaten deze eerste maanden van het nieuwe boekjaar onder druk komen te staan. Dat is te wijten aan ‘problemen bij de fabrikanten en hun vertegenwoordigingen’. Daarnaast zullen ook de kosten verder gaan toenemen.

Brexit

Auto Trader verwacht echter geen gevolgen van Brexit, wanneer en hoe dat ook zal gaan gebeuren. “We blijven de meest vertrouwde marktplaats voor autokopers en bieden ook het grootste aanbod na de recente toevoeging op Auto Trader van splinternieuwe auto’s die direct en tegen concurrerende prijzen beschikbaar zijn,’’ zegt CEO Trevor Mather.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding