CEO Andy Palmer van Aston Martin Lagonda mikt met de DBX op een nieuwe, vrouwelijke clientèle. “We willen de aantrekkelijkheid van ons merk verbreden buiten de vooral mannelijke kopers van onze auto’s.” Hij heeft het daarbij over ‘tienduizenden multimiljonaire vrouwen in landen als de VS en China die bereid en in staat zijn meer dan 140.000 pond aan een auto uit te geven.’

Uiteindelijk wil Aston Martin in St. Athan zo’n 7.000 auto’s per jaar produceren. Dat zou werkgelegenheid bieden aan zo’n duizend mensen van wie een deel mogelijk afkomstig zal zijn van de nabijgelegen motorenfabriek van Ford die volgend jaar juist dicht gaat. “Maar helaas komt niet iedereen aan bod. Voor elke beschikbare functie hebben we honderd sollicitanten,” zegt productiebaas Keith Stanton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding