Hij zou, net als andere hoge vakbondbestuurders bij VW, te hoge beloningen hebben opgestreken. Osterloh ving voorheen als baas van de OR en lid van de Raad van Toezicht 200.000 euro per jaar maar daar kwam nog eens 550.000 euro als bonus bovenop. Die beloning is echter na ernstige kritiek van vele kanten al drastisch teruggedraaid. Justitie is al bezig met een onderzoek naar vier managers die die beloningen goedgekeurd zouden hebben.

Daarbij gaat het ook om de huidige HR-baas Karlheinz Blessing en zijn voorganger Horst Neumann. Nu ziet justitie echter Osterloh zelf in die zaak als mededader ‘die meegewerkt zou hebben aan het tot stand komen van de moedwillig te hoge vergoedingsmaatregelen’. Hij deed dat dan als lid van een commissie die over die vergoedingen beslist. Osterloh is volgens Duitse media tot nu toe nog niet verhoord. Justitie zegt tot zeker eind dit jaar nodig te hebben voordat het met verdere conclusies kan komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding