Hoogste ‘werknemer’ VW nu ook in de verdachtenbank

Bernd Osterloh, de machtige voorzitter van de centrale ondernemingsraad en daarmee ook lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep, is eindelijk zelf in het verdachtenbankje beland. De officier van justitie in Braunschweig heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar mogelijke fraude of betrokkenheid bij fraude door Osterloh.

Hoogste 'werknemer' VW nu ook in de verdachtenbank

Hij zou, net als andere hoge vakbondbestuurders bij VW, te hoge beloningen hebben opgestreken. Osterloh ving voorheen als baas van de OR en lid van de Raad van Toezicht 200.000 euro per jaar maar daar kwam nog eens 550.000 euro als bonus bovenop. Die beloning is echter na ernstige kritiek van vele kanten al drastisch teruggedraaid. Justitie is al bezig met een onderzoek naar vier managers die die beloningen goedgekeurd zouden hebben.

Daarbij gaat het ook om de huidige HR-baas Karlheinz Blessing en zijn voorganger Horst Neumann. Nu ziet justitie echter Osterloh zelf in die zaak als mededader ‘die meegewerkt zou hebben aan het tot stand komen van de moedwillig te hoge vergoedingsmaatregelen’. Hij deed dat dan als lid van een commissie die over die vergoedingen beslist. Osterloh is volgens Duitse media tot nu toe nog niet verhoord. Justitie zegt tot zeker eind dit jaar nodig te hebben voordat het met verdere conclusies kan komen.

Hoogste ‘werknemer’ VW nu ook in de verdachtenbank - Automobielmanagement.nl

Hoogste ‘werknemer’ VW nu ook in de verdachtenbank

Bernd Osterloh, de machtige voorzitter van de centrale ondernemingsraad en daarmee ook lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep, is eindelijk zelf in het verdachtenbankje beland. De officier van justitie in Braunschweig heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar mogelijke fraude of betrokkenheid bij fraude door Osterloh.

Hoogste 'werknemer' VW nu ook in de verdachtenbank

Hij zou, net als andere hoge vakbondbestuurders bij VW, te hoge beloningen hebben opgestreken. Osterloh ving voorheen als baas van de OR en lid van de Raad van Toezicht 200.000 euro per jaar maar daar kwam nog eens 550.000 euro als bonus bovenop. Die beloning is echter na ernstige kritiek van vele kanten al drastisch teruggedraaid. Justitie is al bezig met een onderzoek naar vier managers die die beloningen goedgekeurd zouden hebben.

Daarbij gaat het ook om de huidige HR-baas Karlheinz Blessing en zijn voorganger Horst Neumann. Nu ziet justitie echter Osterloh zelf in die zaak als mededader ‘die meegewerkt zou hebben aan het tot stand komen van de moedwillig te hoge vergoedingsmaatregelen’. Hij deed dat dan als lid van een commissie die over die vergoedingen beslist. Osterloh is volgens Duitse media tot nu toe nog niet verhoord. Justitie zegt tot zeker eind dit jaar nodig te hebben voordat het met verdere conclusies kan komen.