Over het afgelopen financiële jaar kwam Pendragon al met een verlies van omgerekend 60 miljoen euro uit de bus. De waarschuwing leidde ertoe dat de koers van de autohandel op de beurs van Londen met bijna een kwart kelderde.

Pendragon heeft 172 franchise-dealers en daarnaast 32 grote vestigingen waar alleen occasions worden verkocht. In die markt voor tweedehands auto’s is echter volledig de klad gekomen. “De prijzen in de tweedehands markt zijn in belangrijke mate gedaald omdat dealers met grote kortingen moeten strooien om van hun voorraden af te komen.” Al met al had Pendragon eind vorig jaar voor liefst bijna 520 miljoen euro aan inruilauto’s op voorraad, bijna 100 miljoen meer dan in december 2017.

De nieuw aangetreden CEO Mark Herbert is bezig met een grondige beoordeling van alle activiteiten van Pendragon. Hij hoopt in september met een plan te komen om de onderneming te herstructureren en weer winstgevend te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding