Northvolt bouwt momenteel al een grote fabriek voor EV-batterijcellen in Zweden terwijl de partners volgend jaar willen beginnen met de bouw van zo’n fabriek in het Duitse Salzgitter. Die laatste fabriek zal echter op z’n vroegst in 2023 of 2024 batterijen kunnen gaan leveren.

Northvolt en VW werken ook al samen in de European Battery Alliance terwijl het Zweedse bedrijf zelf een belang heeft in het bij VW verzelfstandigde vrachtwagenbedrijf Traton maar levert bijvoorbeeld ook aan BMW.

De Volkswagen Groep legt met al die activiteiten de fundering voor de succesvolle uitvoering van haar elektrificatie strategie, zegt Stefan Sommer die in de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor inkoop. “Met Northvolt hebben we nu een Europese partner gevonden wiens know-how en duurzame batterijcel productieprocessen ons in staat stelt om de productie van cellen hier in Duitsland op gang te brengen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding