De Franse autoriteiten zijn op zoek naar informatie over de betaling van zijn huwelijk in 2016 in het kasteel van Versailles, heeft het parket van Nanterre meegedeeld. Ghosn zou de 50.000 euro op rekening hebben laten zetten van Renault dat hoofdsponsor van het kasteel is. Justitie is op 11 maart met een officieel onderzoek gestart nadat Renault aangifte had gedaan van de fraude. Ghosn heeft wel verklaard dat hij de 50.000 euro terug wil betalen. Hij zit momenteel echter in Tokyo onder huisarrest waarbij het niet duidelijk is of hij toegang heeft tot zijn bankrekeningen.

Justitie in Parijs kijkt nu ook naar een groot gala dat op 9 maart 2014 in het kasteel werd gehouden. Dat evenement, dat 634.000 euro heeft gekost, werd officieel georganiseerd om het 15-jarig bestaan van de alliantie met Nissan te vieren maar viel wel heel toevallig op de verjaardag van Ghosn zelf. Dat aspect is volgens het parket bij het onderzoek betrokken op verzoek van de Japanse collega’s. Nissan heeft op haar beurt het interne onderzoek naar de malversaties van Ghosn inmiddels uitgebreid tot alle landen waar het actief is. Ook worden er nog steeds meer digitale forensische onderzoekers ingeschakeld omdat het vooral gaat om informatie van laptops en smartphones. De deskundigen kijken ook of er bepaalde lijnen in de handelswijze van Ghosn en zijn collega’s te bespeuren is. ‘’Het onderzoek gaat nu eigenlijk over alles en overal,’’ aldus een anonieme bron bij Nissan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding