In een interview met de BBC stelt mevrouw Ghosn dat Trump de Japanse premier Shinzo Abe zal spreken tijdens de komende top van 20 grootste industriële landen, de G20, in Tokio. Dat is volgens haar dan een mooie gelegenheid om het trieste lot van haar echtgenoot aan te kaarten.

Trump zou dan vooral moeten vragen om de procesgang te versnellen zodat Ghosn eindelijk eens kan weten waar hij aan toe is. De voormalige topman van Renault, Nissan en Mitsubishi is al op 19 november gearresteerd. Hij werd eerder vrijgelaten en kort daarna weer opgepakt en moet nu met huisarrest in de Japanse hoofdstad blijven in afwachting van een proces. Volgens Carole Ghosn heeft ze haar man sinds de tweede arrestatie in april niet meer gesproken omdat dat niet is toegestaan onder de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding