De directie van het Britse bedrijf heeft een bod met een totale waarde van bijna 2,13 miljard euro aanbevolen aan de aandeelhouders. Als die akkoord gaan, zal BCA Marketplace verdwijnen van de Londense effectenbeurs.

TDR Capital heeft de aandeelhouders een prijs geboden die een kwart hoger ligt dan de laatste notering voordat BCA Marketplace bekend maakte dat er gesproken werd over een overname. Het investeringsbedrijf noemt BCA ‘een business van hoge kwaliteit die opereert in een markt die snel aan het veranderen is, gedreven door de vraag van de consument en de digitale disruptie.’ ‘’Met de juiste investeringen en steun kan BCA blijven groeien en haar markt-leidende aftermarket diensten verder uitbreiden ten gunste van de klanten, werknemers en partners.’’ 

BCA heeft de omzet in het boekjaar tot eind maart met een kwart weten op te voeren tot ruim 3,3 miljard euro. De winst voor belastingen kwam met 100 miljoen euro 18 procent hoger uit. Wel heeft het bedrijf te kampen gehad met de invoering van de nieuwe WLTP-keuringsregels. Directeur Avril Palmer-Baunack stelt dat het nieuwe boekjaar ook goed is begonnen ‘ondanks de Britse, macro-economische en politieke uitdagingen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding