Dat Japanse merk heeft aangekondigd dat het haar belang van 15 procent in de Chinese motorenfabrikant Harbin Dongan Auto Engine gaat verkopen. Mitsubishi heeft daarvoor al toestemming verkregen van de Chinese autoriteiten en hoopt de transactie direct na afloop van het huidige boekjaar eind maart af te ronden. De aandelen worden overgenomen door autobedrijf Changan Automobile Group en twee fabrikanten van auto-onderdelen in Harbin. De joint-venture van Harbin en Mitsubishi stamt al uit 1998 en produceert momenteel rond de 500.000 automotoren per jaar.

Daarvan is er echter niet één bestemd voor een auto van Mitsubishi. De in 2012 opgerichte JV met een ander Chinees bedrijf, Guangzhou Automobile Groep, voor motoren en koetswerk voor Mitsubishi-auto’s werkt overigens gewoon door. Die onderneming kondigde dit voorjaar aan dat het zich ook met elektrische en autonoom rijdende auto’s bezig gaat houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding