In de eerste vijf maanden van dit jaar rolden er bijna 150.000 ofwel 21 procent minder auto’s van de Britse lopende banden.In de afgelopen maand kwam de totale productie bij de Britse fabrieken van Nissan, Honda, Toyota, Opel/Vauxhall, Ford, Jaguar Land Rover en andere merken uit op niet meer dan 116.035 personenauto’s. De productie voor de binnenlandse markt (dat wil zeggen met een rechts stuur) kwam ruim een kwart lager uit, wat de scherpe daling van de vraag onder Britse automobilisten weerspiegelt. Bij voor de export bestemde auto’s bedroeg de daling bijna dertien procent. Daarmee zijn nog steeds vier op de vijf in Groot-Brittannië gefabriceerde auto’s bestemd voor afnemers in andere landen, met name in de Europese Unie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding