Renault heeft de inval bevestigd en zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Een week of drie geleden werd in het kader van datzelfde onderzoek al een inval gedaan bij een woning van Ghosn zelf in Etang-la-Ville.

De inval bij Renault werd uitgevoerd door agenten van wat officieel heet het Office central de lutte contre la corruption et les infractions financières et fiscales (Oclciff). De opdracht kwam van de officier van justitie in Nanterre die met het onderzoek naar de omstreden bruiloftskosten is belast.

Ghosn heeft eerder beloofd de 50.000 euro die de party heeft gekost terug te betalen maar dat neemt niet weg dat de oorspronkelijke transactie volgens justitie illegaal was. Ghosn zelf zit nog steeds onder huisarrest in Tokio in afwachting van zijn proces.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding