Over een jaar of tien zal meer dan de helft van de voor dan geplande 22 miljoen elektrische auto’s van VW ook in China worden gebouwd. Tegelijkertijd worden ook de onderzoeksactiviteiten voor elektrisch rijden verder opgevoerd. Op dit moment zijn daar al meer dan 4.500 ingenieurs voor aan de slag.

Dat heeft CEO dr. Herbert Diess laten weten tijdens het eerste World New Energy Vehicle Congress in de Zuid-Chinese state Boao. ‘’China is mede-afhankelijk van emissievrije mobiliteit om de doelen van Parijs te kunnen halen. Bij die transformatie spelen wij een sleutelrol door een allesomvattende serie voertuigen te bieden en de private laadinfrastructuur te versterken.’’

Vorig jaar werden er in China al meer dan een miljoen plug-in hybride en vol-elektrische auto’s verkocht. De regering steunt dat marktsegment door verdere uitbreiding van het aantal laadpunten en lage kosten voor de elektriciteit. De tot voor kort vorstelijke subsidies voor de aanschaf van een elektrische wagen zijn of worden echter ook in China afgebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding