Het station wordt grondig gerestaureerd en gemoderniseerd om er een ontwikkelingscentrum voor Ford van te maken. Daaromheen komt ook een grote nieuwe wijk van 110.000 vierkante meter, de Corktown Campus, met winkels, kantoren, restaurants en andere horeca. Ford hoopt dat er na voltooiing zeker 2.500 mensen werk kunnen vinden bij haar eigen centrum en de omringende activiteiten.

De autofabrikant hoopt de stad, die eerder met 18 miljard dollar aan schulden failliet ging, weer een beetje nieuwe glans te geven. Ook de al in 1936 opgerichte liefdadigheidsinstelling Ford Foundation draagt daar een flink steentje aan bij uit haar reservepotten waar 13 miljard dollar in zit. De stichting financiert onder meer het opknappen van de waterkant maar ook de bouw van goedkopere woningen. Henry Ford III is tevreden over de eerste resultaten maar benadrukt dat er nog veel meer gedaan moet worden: “Als je vandaag naar downtown Detroit komt dan zie je al een heel andere stad dan 10, 15 jaar geleden. Maar buiten het centrum liggen nog veel wijken waar weinig aan gedaan is. Dat is de uitdaging waar we nu voor staan.”