Voor het moederbedrijf van onder meer Volvo is de winstdaling de eerste in vijf jaar tijd. Over het eerste halfjaar van 2018 kwam nog een winst van omgerekend 97 miljoen dollar uit de bus. De waarschuwing werd op de beurs van Hong Kong afgestraft met een flinke koersval.

Geely schrijft de problemen toe aan de verslechterde situatie op de Chinese thuismarkt. Daar worden minder auto’s verkocht dan in vorige jaren waardoor dealers ook minder auto’s in voorraad willen hebben. Geely stelt daarbij dat de daling nog sterker is dan eerder al werd verwacht. De groep zelf verkocht in de eerste zes maanden 651.680 auto’s, dat is 15 procent minder dan in H1 2018. Overigens deelde Volvo mee dat het over het eerste halfjaar juist een recordaantal auto’s heeft verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding