BMW en de Duitse voetbalkampioen waren het nagenoeg eens over een langjarige overeenkomst waarmee BMW vanaf 2025 Audi zou vervangen als hoofdsponsor. Dat contract zou het autobedrijf naar schatting een miljard euro gaan kosten. Eind mei deelde een woordvoerder van Bayern München echter mee dat de onderhandelingen waren afgekapt ‘vanwege een onvoldoende vertrouwensbasis’. Dat besluit zou een week of twee daarvoor genomen zijn tijdens een overleg waarbij CEO Harald Krüger persoonlijk aan tafel zat.

De voetbalclub wilde destijds geen nadere toelichting geven maar vindt de vertrouwensbreuk nu kennelijk toch voldoende aanleiding om een flinke schadevergoeding te eisen. Bayern München stelt dat het nu een ‘inbare vordering’ heeft op de autofabrikant en haar directie. Duitse media voegen daar aan toe dat het zou gaan om een bedrag van tussen de 10 en 20 miljoen euro. Overigens heeft Audi wel besloten haar bijdrage aan de sponsorovereenkomst flink op te voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding