De beide bedrijven gaan daadwerkelijk samenwerken bij elektrische autonoom rijdende auto’s. Dat melden media aan beide kanten van de oceaan.”Ford en VW willen een powerhouse voor autonome elektrische voertuigen opzetten,” zegt Detroit News.

CEO Herbert Diess (re op foto) van VW en zijn collega Jim Hackett (li op foto) van Ford hadden al plannen in die richting toen ze de alliantie vorig jaar aankondigden. De Raden van Bestuur van beide ondernemingen zijn daar deze week ook mee akkoord gegaan. Tot nu toe betreft de samenwerking concreet alleen de ontwikkeling en productie van bestelwagens.

De Volkswagen Groep gaat voor autonoom rijden nauw samenwerken met Argo AI. Ford is al de grootste aandeelhouder in Argo AI en benoemt in dat kader ook twee bestuurders van dat bedrijf. VW krijgt nu op haar beurt ook een bestuurszetel. Op die manier krijgt Argo AI ook toegang tot de Europese markt. Argo zou ook het voor VW werkende AID inlijven. Ford,

Agro en VW zullen dan data en ervaring rond autonoom rijden delen en ook samen projecten uitvoeren. Aan de andere kant kan Ford het MEB-platform van Volkswagen gaan inzetten voor de productie en zo sterk op de kosten besparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding