Toyota en Mazda investeren samen 1,6 miljard dollar in de Mazda Toyota Manufacturing USA of MTMUS fabriek in Huntsville. De fabriek is volop in aanbouw en moet in 2021 in productie komen met een capaciteit van 300.000 auto’s per jaar. Toyota stelt daarbij dat er nu al mensen aangeworven worden om de 4.000 banen tijdig te vervullen. Toyota heeft echter ook meegedeeld dat het de productieplannen heeft veranderd gezien de enorme vraag naar SUV’s en grotere modellen zoals haar eigen RAV4. De Corolla blijft daarbij, net als nu, van de band rollen in Blue Springs, Mississippi.

Amerikaanse autokringen vermoeden nu dat Toyota en Mazda meer gaan delen dan alleen de lopende banden. “Gezien het feit dat ze er beide een SUV gaan bouwen lijkt het waarschijnlijk dat dat een gezamenlijk model wordt met dezelfde onderdelen en leveranciers om kosten te besparen,” zegt Car and Driver.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding