Renault en Jiangling Motors Corporation Group JMGC kondigden eind vorig jaar aan een joint-venture voor EV’s op te richten, een plan dat nu verder is afgerond. JMEV is inmiddels ook al geregistreerd bij de Chinese autoriteiten. Via de joint-venture hoopt Renault haar invloed op de Chinese EV-markt uit te breiden terwijl JMCG meer middelen ter beschikking krijgt om een snelle groei in de toekomst mogelijk te maken. “China is een sleutelmarkt voor Groupe Renault. Deze samenwerking steunt ons groeiplan voor China alsmede onze capaciteiten rond elektrische auto’s. Als pionier en leider op de Europese EV markt voor tien jaar kunnen we nu onze ervaringen in onderzoek en ontwikkeling, productie, verkoop en services te gelde maken,” zegt ‘directeur China Francois Provost van Groupe Renault.

Overigens liet het Franse bedrijf eerder deze week nog weten dat het in het eerste halfjaar in China rond een kwart minder auto’s heeft verkocht dan een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding