Samenwerking BYD en Toyota op gebied van elektrische voertuigen

Chinese autofabrikant BYD en het Japanse Toyota maken bekend dat beide bedrijven een overeenkomst hebben gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen (BEV’s). 

Samenwerking BYD en Toyota op gebied van elektrische voertuigen

Beide ondernemingen beginnen met de ontwikkeling van elektrische sedans en low-floor suv’s en de bijbehorende batterijtechnologie. De samen ontwikkelde modellen zijn gericht op de Chinese markt en worden onder de merknaam Toyota gelanceerd in de eerste helft van het komende decennium (2020-2030).

BYD begon in 1995 als fabrikant van batterijen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot fabrikant en leverancier van totaaloplossingen op energiegebied, met producten die variëren van elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur tot grootschalige energie-opslag. De bedrijfsnaam ‘BYD’ is een afkorting van ‘Build Your Dreams’. BYD ontwikkelt en produceert in eigen beheer sleutelcomponenten voor elektrische voertuigen zoals batterijen, elektromotoren en elektronica. In 2008 produceerde en verkocht BYD als eerste bedrijf ter wereld op grote schaal plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV’s). Sinds 2015 is BYD in verkoopaantallen al vier jaar op rij de grootste leverancier van BEV’s en PHEV’s ter wereld.

BYD en Toyota ‘werken samen aan de toekomst’, zo laten zij weten in het persbericht, en maken daarbij gebruik van hun ervaring met elektrische voertuigen en batterijtechnologie. De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om nieuwe BEV’s te ontwikkelen welke aantrekkelijk zijn voor klanten en bijdragen aan de verdere promotie en acceptatie van elektrische mobiliteit.

Samenwerking BYD en Toyota op gebied van elektrische voertuigen - Automobielmanagement.nl

Samenwerking BYD en Toyota op gebied van elektrische voertuigen

Chinese autofabrikant BYD en het Japanse Toyota maken bekend dat beide bedrijven een overeenkomst hebben gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen (BEV’s). 

Samenwerking BYD en Toyota op gebied van elektrische voertuigen

Beide ondernemingen beginnen met de ontwikkeling van elektrische sedans en low-floor suv’s en de bijbehorende batterijtechnologie. De samen ontwikkelde modellen zijn gericht op de Chinese markt en worden onder de merknaam Toyota gelanceerd in de eerste helft van het komende decennium (2020-2030).

BYD begon in 1995 als fabrikant van batterijen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot fabrikant en leverancier van totaaloplossingen op energiegebied, met producten die variëren van elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur tot grootschalige energie-opslag. De bedrijfsnaam ‘BYD’ is een afkorting van ‘Build Your Dreams’. BYD ontwikkelt en produceert in eigen beheer sleutelcomponenten voor elektrische voertuigen zoals batterijen, elektromotoren en elektronica. In 2008 produceerde en verkocht BYD als eerste bedrijf ter wereld op grote schaal plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV’s). Sinds 2015 is BYD in verkoopaantallen al vier jaar op rij de grootste leverancier van BEV’s en PHEV’s ter wereld.

BYD en Toyota ‘werken samen aan de toekomst’, zo laten zij weten in het persbericht, en maken daarbij gebruik van hun ervaring met elektrische voertuigen en batterijtechnologie. De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om nieuwe BEV’s te ontwikkelen welke aantrekkelijk zijn voor klanten en bijdragen aan de verdere promotie en acceptatie van elektrische mobiliteit.