Uber volgt daarmee het voorbeeld van online winkelgigant Amazon met zijn Prime-model. “We kijken voortdurend naar manieren waarop we Uber de ‘go-to’ optie kunnen maken voor alles wat je dagelijks nodig kunt hebben,” licht een woordvoerder toe. Uber werkt in de VS al met een Ride Pass maar die biedt alleen kortingen op ritten. Het abonnementsmodel zou Uber een vaste inkomensstroom op kunnen leveren waarmee het al jaren verlieslijdende bedrijf uiteindelijk misschien zelfs winst zou kunnen maken. Het voordeel van een abonnement wordt bovendien steeds groter naarmate er meer vervoersmodaliteiten op de markt komen en de gemiddelde gereden afstand juist lager wordt, denkt men bij Uber.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding