Ze had haar oog laten vallen op een tweedehands Audi A3 maar kennelijk niet genoeg geld om die te betalen waarop ze had besloten dat dan zelf maar te drukken.

De verkoper had de ‘truc’ direct in de gaten en belde de politie die de vrouw arresteerde. In haar woning in Pirmasens werd later nog eens voor 13.000 euro aan valse eurobiljetten gevonden. Op de printer lag zelfs nog een vel met 100-euro biljetten. De politie onderzoekt nog of de vrouw, die een jong zoontje heeft, alleen heeft gehandeld of dat er ook een medeplichtige is. Tijdens het ‘verkooppraatje’ werd wel een onbekend persoon tussen de auto’s bij de dealer opgemerkt. De verkoper meldde later ‘dat hij de vrouw zelfs gevraagd had of ze misschien Monopoly kwam spelen’. “We hebben al heel wat meegemaakt hier maar zo iets vreemds is nog nooit voorgekomen,” was zijn conclusie. Justitie heeft later nog meegedeeld dat er op drukken van vals geld in Duitsland tot één jaar gevangenisstraf staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding