Chark, of uiteindelijk Daimler, stelt wel een aantal voorwaarden. In de eerste plaats moet de auto behoren tot het modeljaar 2015 of later. Het maakt verder geen verschil of het om een particuliere of een al dan niet geleasde zakenauto gaat. De auto moet binnen een halve kilometer van de aangegeven locatie en op de juiste wijze geparkeerd staan en ook vrij toegankelijk zijn. Ramen en deuren moeten gesloten zijn en er mogen geen spullen van waarde in de auto liggen. Als dat allemaal voor elkaar is, dan kan de eigenaar/berijder de digitale sleutel aan een pakjesdienst mailen waarna de bezorger de auto via GPS slechts één keer kan openen en er – althans volgens Daimler – ook niet mee weg kan rijden. 

Chark hoopt haar diensten binnenkort ook uit te breiden naar het afleveren van de dagelijkse boodschappen, het verzorgen van retouren alsmede het regelen van de was en het wassen van de auto zelf.