Het bieden zou volgens een introductiefilmpje op grote schermen in de veilingzaal beginnen bij 30 miljoen dollar. Dat ging, nog steeds volgens het scherm, in snelle stappen en omringd door gejoel en geklap omhoog tot 70 miljoen dollar. Maar toen riep de veilingmeester, de Nederlander Maarten ten Holder, zelf tot verbijstering van alle aanwezigen dat hij 17 had gezegd, niet 70. Het getal op het scherm werd snel aangepast maar toen was het kwaad al geschied. “What a joke”, was nog één van de meest onschuldige commentaren van de liefhebbers van klassieke auto’s die een plaatsje voor de veiling hadden bemachtigd. “Toen het bieden werd geopend op de Type 64 werden de biedingen niet juist vermeld op het scherm wat helaas tot verwarring in de zaal leidde,” aldus veilinghuis RM Sotheby’s in een korte verklaring.

De ‘Nazi-Porsche’, met een geschat prijskaartje van 20 miljoen dollar, werd uiteindelijk niet verkocht.