Bond’s Aston Martin geveild voor 6 miljoen (video)

De Aston Martin DB5, de iconische auto van superspion James Bond, is op een veiling in Monterey (Californië) voor 6,4 miljoen dollar (omgerekend 5,75 miljoen euro) onder de hamer gegaan. Veilinghuis RM Sotheby’s had de waarde van de sportwagen op zo’n 4 miljoen dollar geschat.

De auto was onder meer in de film Goldfinger uit 1964 Bond’s vervoersmiddel. De DB5 is uitgerust met allerlei speciale snufjes om de geheim agent te helpen, zoals een schietstoel, een uitschuifbaar scherm om kogels mee af te weren en twee (voor de koper onbruikbare) machinegeweren die uit de koplampen tevoorschijn kunnen komen.

Bond-acteur Sean Connery, die de rol van 007 speelde in Goldfinger, is enthousiast over de auto. “Deze DB5-modellen zijn fantastisch”, zegt hij in een statement van Sotheby’s. “Ik heb laatst zelf nog een hele mooie gekocht.”

https://www.youtube.com/watch?v=QWkSZ22gC9s&t=2s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bond’s Aston Martin geveild voor 6 miljoen (video) - Automobielmanagement.nl

Bond’s Aston Martin geveild voor 6 miljoen (video)

De Aston Martin DB5, de iconische auto van superspion James Bond, is op een veiling in Monterey (Californië) voor 6,4 miljoen dollar (omgerekend 5,75 miljoen euro) onder de hamer gegaan. Veilinghuis RM Sotheby’s had de waarde van de sportwagen op zo’n 4 miljoen dollar geschat.

De auto was onder meer in de film Goldfinger uit 1964 Bond’s vervoersmiddel. De DB5 is uitgerust met allerlei speciale snufjes om de geheim agent te helpen, zoals een schietstoel, een uitschuifbaar scherm om kogels mee af te weren en twee (voor de koper onbruikbare) machinegeweren die uit de koplampen tevoorschijn kunnen komen.

Bond-acteur Sean Connery, die de rol van 007 speelde in Goldfinger, is enthousiast over de auto. “Deze DB5-modellen zijn fantastisch”, zegt hij in een statement van Sotheby’s. “Ik heb laatst zelf nog een hele mooie gekocht.”

https://www.youtube.com/watch?v=QWkSZ22gC9s&t=2s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding