De onderneming zoekt nu via een Europese aanbesteding een leverancier die de auto’s vanaf mei volgend jaar moet kunnen leveren. De opdracht vertegenwoordigt echter wel een groot aandeel van de Duitse EV-markt. In de eerste jaarhelft werden er in Duitsland niet meer dan 37.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht en ENBW zou dus in feite bijna de helft van dat totale aanbod voor haar rekening willen nemen. “Duizenden elektrische auto’s tegelijk bestellen is tot nu toe een nog niet voorgekomen fenomeen,” schrijft de Frankfurter Allgemeine dan ook. Toch zou de order geen problemen op moeten leveren omdat veel fabrikanten voor de komende maanden al nieuwe elektrische modellen hebben aangekondigd. “Wij willen de markt bewust aanzwengelen om elektrisch rijden nu eindelijk aanzienlijk op te schalen,” stelt ENBW zelf.