Vorige maand draaide Geely de voorspelling voor het in heel 2019 te verkopen aantal auto’s al terug van 1,5 naar 1,36 miljoen maar het lijkt de vraag of ook dat aantal gehaald zal worden.

De forse daling van de winst was onder meer te wijten aan het strooien met kortingen en maatregelen om de voorraden bij de Chinese dealers terug te dringen. Geely blijft somber over de vooruitzichten voor de automarkt. Volgens Geely lijken de maatregelen die de Chinese overheid heeft genomen om de verkopen op te vijzelen tot nu toe nog niet te werken. Het bedrijf hoopt echter toch dat de reeks nieuwe of vernieuwde modellen die op het programma staan hun vruchten af zullen werpen.

Geely is zoals bekend ook eigenaar van Volvo, Lotus en de London Electric Vehicle Company die tegenwoordig ook veel elektrische taxi’s aan Nederlandse klanten levert. Daarnaast hebben de Chinezen ook een flink aandelenbelang in Daimler waarmee het bedrijf onder meer samenwerkt bij de verdere ontwikkeling van Smart. Al die activiteiten hebben echter de malaise op de thuismarkt niet voldoende kunnen compenseren.