Het in Oman gevestigde bedrijf ontving alles bij elkaar tientallen miljoenen van zowel Nissan als Renault. Tien miljoen dollar daarvan verliep via een bepaalde manager die vijf miljoen via een bedrijf in Ghosn’s geboorteland Libanon liet doorsluizen naar privérekeningen van de toenmalige CEO. Dat alles blijkt uit verklaringen en bankoverzichten die in handen zijn gevallen van The Wall Street Journal. 

Ghosn zou het investeringsfonds persoonlijk hebben geleid en onder meer geld hebben gestopt in start-ups voor nieuwe mobiliteit. “Toen Ghosn aan het roer stond, heeft Nissan ongepaste deals gedaan met zijn vrienden en bekenden in verschillende landen in het Midden-Oosten en in India,” aldus de Amerikaanse krant. Ghosn blijft alle beschuldigingen ontkennen. “Justitie heeft, in samenwerking met Nissan, de campagne om Ghosn aan te vallen en zijn reputatie te beschadigen opgevoerd door uitgelekte vervalsingen, verzonnen verhalen en verkeerde voorstellingen van zaken. We zullen onze zaak bij de rechtbank presenteren, niet in de pers,” aldus zijn woordvoerder in een verklaring.