Nissan verkocht in juli in China 108.300 auto’s, dat is 27 procent van de wereldwijde afzet. Ondanks de malaise op de Chinese automarkt wist Nissan de verkopen in die maand toch met een bescheiden 1,4 procent op te voeren vergeleken met een jaar eerder. Over de eerste zeven maanden van dit jaar kon het Japanse merk 482.900 auto’s aan de Chinezen slijten, dat is ruim 32.000 meer dan de afzet in de VS wat tot nu toe altijd de belangrijkste buitenlandse markt voor Nissan was.

Wat productie betreft bouwde Nissan in juli 118.000 auto’s in haar Chinese fabrieken. Dat is al ruim 30 procent van de wereldwijde productie. Liep het aantal elders in de wereld gebouwde Nissan’s opnieuw terug, in de Engelse fabriek in Sunderland zelfs met een kwart, de Chinese vestigingen lieten vier procent meer auto’s van de band rollen. Over de eerste zeven maanden staat de productie in China nu op nagenoeg een half miljoen terwijl er wereldwijd in totaal 1.581.000 Nissans werden gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding