Op de lijst staan alle Tesla-modellen die momenteel in het land te verkrijgen zijn. De aankondiging volgt kort op het tweedaagse bezoek van Tesla-topman Elon Musk aan China.

Tesla kondigde recent aan de prijzen in het land te verhogen. Dit vanwege negatieve valuta-effecten door handelsspanningen. Ook importtarieven zitten de automaker dwars. Dat Tesla wordt geraakt door de handelsspanningen, komt mede doordat de automaker nog geen auto’s in het land produceert. Dat gaat op termijn wel gebeuren.

Het bericht over de belastingvrijstelling, die doorgaans alleen geldt voor lokaal geproduceerde elektrische auto’s, leek de koers van het aandeel Tesla afgelopen vrijdag op Wall Street een impuls te gaan geven. Het aandeel stond in de zogeheten voorbeurshandel duidelijk op winst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding