Nadat de FBI en de belastingdienst vorige week invallen hadden gedaan in de woningen van de huidige en vorige voorzitters en andere bestuursleden, heeft nu een vroegere medewerker zich voor de rechter schuldig verklaard aan fraude en witwassen rond een trainingscentrum van General Motors. Als hij wordt veroordeeld, kan hij voor maximaal vier jaar de cel in gaan.

Michael Grimes werkte op het kantoor van de UAW maar was ook bestuurslid van het Center for Human Resources dat de bond runt bij General Motors. Hij zou samen met collega’s smeergeld en giften voor in totaal miljoenen dollars hebben aangenomen rond leveringscontracten voor horloges, rugzakken en jacks. Grimes zelf zegt dat hij in financiële problemen zat en werd  benaderd door een verkoper. Hij voegde daar echter wel aan toe zich steeds terdege bewust te zijn geweest van waar hij mee bezig was. ‘’Hij is gek op de bond en is volkomen verslagen door zijn eigen daden,’’ aldus zijn advocaat. Grimes is pas de eerste van een aantal betrokkenen die voor de rechter zal moeten verschijnen. De FBI onderzoekt ook de rol van voorzitter Gary Jones en zijn voorganger Dennis Williams. Eerder al speelde een dergelijk schandaal bij de UAW rond een soortgelijk trainingscentrum bij Fiat Chrysler Automobiles. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding