Klanten komen nog altijd voor lampjes, ruitenwisserbladen en accu’s – de 3B’s Bulbs, Blades and Batteries – maar laten het zitten als het gaat om grotere en niet direct noodzakelijke onderdelen of accessoires.

Halfords, dat geen banden heeft met het gelijknamige Nederlandse bedrijf, wil het aantal werkplaatsen met winkels nog altijd verder uitbreiden om dichter bij de klant te zitten. Daarnaast heeft het bedrijf inmiddels een achttal Halfords Mobile Expert bestelwagens om onderweg service te verlenen. Ook die tak van sport wordt de komende tijd verder uitgebreid. Verder doet de online winkel, die ook veel fietsen en fietsspullen voert, het uitstekend met een ruim acht procent hogere omzet. Directeur Graham Stapleton waarschuwt bij dat alles wel dat de klanten gezien de grote economische en Brexit-onzekerheid huiverig blijven om grote aankopen te doen. Halfords blijft daarom gefocust op het verbeteren van de brutomarges en beheersing van de kosten.