De Model 3 neemt bij de Britten met dat aantal ook het overgrote deel van de 3.147 verkochte batterij-aangedreven nieuwe auto’s voor zijn rekening. De verkopen van BEV’s lagen daarmee vorige maand 377 procent hoger dan in augustus 2018. De verkopen van plug-in hybrides klapten echter voor de tweede achtereenvolgende maand in, dit keer met 72 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden er bij de Britten nog maar 907 van dat soort auto’s verkocht.

Met hybride elektrische auto’s gaat het beter want met 4.014 exemplaren lag de afzet daarvan bijna een derde hoger. Zero-emissie auto’s nemen nu 3,4 procent van de Britse markt voor hun rekening, waarvan echter nog altijd niet meer dan 0,7 procent aandeel voor batterij-elektrisch.

De Britse markt voor nieuwe personenauto’s als geheel lijkt wat te stabiliseren, zij het op een relatief laag niveau. In de afgelopen maand werden er met 92.573 exemplaren slechts 1.521 minder verkocht dan in augustus vorig jaar. Diesel neemt daarvan nu nog maar ruim een kwart voor haar rekening terwijl het aandeel van de benzineauto’s is opgelopen naar 63,8 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding