Tesla Model 3 schiet met stip Britse top drie binnen

De Tesla Model 3 is in één keer in de top drie van de best verkochte modellen op de Britse markt geparachuteerd. Met in augustus 2.083 verkochte exemplaren verdrong de Tesla de Ford Focus voor het eerst in vele jaren naar de vierde plaats. De best verkochte auto’s in Groot-Brittannië blijven de Ford Fiesta en de VW Golf.

Autoverkoop maart: 23,4 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd

De Model 3 neemt bij de Britten met dat aantal ook het overgrote deel van de 3.147 verkochte batterij-aangedreven nieuwe auto’s voor zijn rekening. De verkopen van BEV’s lagen daarmee vorige maand 377 procent hoger dan in augustus 2018. De verkopen van plug-in hybrides klapten echter voor de tweede achtereenvolgende maand in, dit keer met 72 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden er bij de Britten nog maar 907 van dat soort auto’s verkocht.

Met hybride elektrische auto’s gaat het beter want met 4.014 exemplaren lag de afzet daarvan bijna een derde hoger. Zero-emissie auto’s nemen nu 3,4 procent van de Britse markt voor hun rekening, waarvan echter nog altijd niet meer dan 0,7 procent aandeel voor batterij-elektrisch.

De Britse markt voor nieuwe personenauto’s als geheel lijkt wat te stabiliseren, zij het op een relatief laag niveau. In de afgelopen maand werden er met 92.573 exemplaren slechts 1.521 minder verkocht dan in augustus vorig jaar. Diesel neemt daarvan nu nog maar ruim een kwart voor haar rekening terwijl het aandeel van de benzineauto’s is opgelopen naar 63,8 procent.

Tesla Model 3 schiet met stip Britse top drie binnen - Automobielmanagement.nl

Tesla Model 3 schiet met stip Britse top drie binnen

De Tesla Model 3 is in één keer in de top drie van de best verkochte modellen op de Britse markt geparachuteerd. Met in augustus 2.083 verkochte exemplaren verdrong de Tesla de Ford Focus voor het eerst in vele jaren naar de vierde plaats. De best verkochte auto’s in Groot-Brittannië blijven de Ford Fiesta en de VW Golf.

Autoverkoop maart: 23,4 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd

De Model 3 neemt bij de Britten met dat aantal ook het overgrote deel van de 3.147 verkochte batterij-aangedreven nieuwe auto’s voor zijn rekening. De verkopen van BEV’s lagen daarmee vorige maand 377 procent hoger dan in augustus 2018. De verkopen van plug-in hybrides klapten echter voor de tweede achtereenvolgende maand in, dit keer met 72 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden er bij de Britten nog maar 907 van dat soort auto’s verkocht.

Met hybride elektrische auto’s gaat het beter want met 4.014 exemplaren lag de afzet daarvan bijna een derde hoger. Zero-emissie auto’s nemen nu 3,4 procent van de Britse markt voor hun rekening, waarvan echter nog altijd niet meer dan 0,7 procent aandeel voor batterij-elektrisch.

De Britse markt voor nieuwe personenauto’s als geheel lijkt wat te stabiliseren, zij het op een relatief laag niveau. In de afgelopen maand werden er met 92.573 exemplaren slechts 1.521 minder verkocht dan in augustus vorig jaar. Diesel neemt daarvan nu nog maar ruim een kwart voor haar rekening terwijl het aandeel van de benzineauto’s is opgelopen naar 63,8 procent.