Het gezamenlijke project omvat de plaatselijke fabricage, nationale verkopen en service van de autootjes, aldus het memorandum of understanding dat beide partijen hebben getekend. De Streetscooter zal geleidelijk in China worden ingevoerd. Massaproductie moet beginnen in 2021 met een aanvankelijke capaciteit van 100.000 stuks per jaar. De bedrijven richten ook een centrum voor onderzoek en ontwikkeling op dat zich richt om componenten, technologie, vehikel-architectuur en ontwerp, autonome logistiek en energie-oplossingen.

Streetscooter, nog altijd een dochterbedrijf van Deutsche Post, sloot eerder al een strategische samenwerking met de Japanse logistieke dienstverlener Yamato. “Deze nieuwe overeenkomst is een mijlpaal in het nog korte bestaan van ons bedrijf,” zegt CEO Jőrg Sommer. “We zijn heel blij met de komende samenwerking met Chery en deze kans om de grootste markt voor elektrische kleine bestelwagens ter wereld voor ons te openen. Streetscooter is nu aanwezig in Japan en China, de twee belangrijkste internationale economieën in Azië.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding