Volkswagen koopt dieselclaims af met 87 miljoen dollar

Dat de Volkswagen Groep nog lang niet van dieselgate af is, blijkt deze week weer uit het bericht dat het Duitse autobedrijf in Australië schadeclaims van een groot aantal eigenaren van dieselauto’s heeft afgekocht.

Om die zaken te regelen wordt minimaal omgerekend 87 miljoen US dollar uitgetrokken maar dat zou afhankelijk van het aantal in te dienen claims op kunnen lopen tot 127 miljoen.

Daar komen dan nog wel de rekening van advocaten en andere juridische kosten bij. Die kunnen nog aardig oplopen omdat er inmiddels al meer dan drie jaar aan de zaak wordt gewerkt.

‘Geen schuldbekentenis’

De regeling moet, net als in de VS, nog wel worden goedgekeurd door een Australische rechter. Voor zover bekend rijden er down-under rond de 100.000 VW’s, Audi’s en zustermerken rond met dieselmotoren waarmee gesjoemeld is. Volkswagen Groep benadrukt ook in dit geval dat het uitbetalen van de vergoeding geen schuldbekentenis betekent.

Volkswagen koopt dieselclaims af met 87 miljoen dollar - Automobielmanagement.nl

Volkswagen koopt dieselclaims af met 87 miljoen dollar

Dat de Volkswagen Groep nog lang niet van dieselgate af is, blijkt deze week weer uit het bericht dat het Duitse autobedrijf in Australië schadeclaims van een groot aantal eigenaren van dieselauto’s heeft afgekocht.

Om die zaken te regelen wordt minimaal omgerekend 87 miljoen US dollar uitgetrokken maar dat zou afhankelijk van het aantal in te dienen claims op kunnen lopen tot 127 miljoen.

Daar komen dan nog wel de rekening van advocaten en andere juridische kosten bij. Die kunnen nog aardig oplopen omdat er inmiddels al meer dan drie jaar aan de zaak wordt gewerkt.

‘Geen schuldbekentenis’

De regeling moet, net als in de VS, nog wel worden goedgekeurd door een Australische rechter. Voor zover bekend rijden er down-under rond de 100.000 VW’s, Audi’s en zustermerken rond met dieselmotoren waarmee gesjoemeld is. Volkswagen Groep benadrukt ook in dit geval dat het uitbetalen van de vergoeding geen schuldbekentenis betekent.